Kubai kislányból lett az új Marilyn Monroe – 10 érdekesség Ana de Armasról

Ana de Armas Marilyn Monroe
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember végén debütál a Szöszi című, nagy várakozás övezte életrajzi film, amiben a legendás Marilyn Monroe-t Hollywood új csillaga, Ana de Armas alakítja. A kubai származású színésznőről összegyűjtöttünk 10 olyan érdekességet, amit talán te sem tudtál.

Gyerekkorában a bátyja kinőtt ruháiban járt.

Kubában született 1988-ban, és az ország máig rendkívül alacsony életszínvonala, a kommunista rendszerből fakadó áru- és üzemanyaghiány mellett az ő családja sem dúskált az anyagi javakban. A bátyja kinőtt és átalakított ruháiból öltözködött, külföldi filmeket pedig csak a szomszédoknál látott, mert nekik volt videólejátszójuk.

Többszínűek a szemei.


A szemei a pupillái mellett egy sávban körkörösen barnák, kifelé pedig egyre zöldebbek, néhány pici sötétbarna folttal. Ezt a jelenséget centrális heterokrómiának nevezik, és egy ritka mutáció eredménye.

A nagyszülei kellettek hozzá, hogy le tudjon lépni a kommunista Kubából.


A nagyszülei még Spanyolországból vándoroltak ki Kubába, emiatt aztán a színésznő jogosult volt spanyol állampolgárságra is. Ezt kihasználva emigrált Spanyolországba 18 évesen, ahol rövidesen szerepet kapott az Internátus című sorozatban, és ismert színésszé vált.

Úgy kezdte a hollywoodi karrierjét, hogy nem tudott angolul.


Amikor belevágott az amerikai karrierbe, és Los Angelesbe költözött, ismét mindent a nulláról kellett kezdenie. Olyannyira, hogy ekkor még egyáltalán nem beszélt angolul, de ez nem akadályozta meg abban, hogy szereplőválogatásokra járjon, amikre fonetikusan tanulta meg a szöveget.

Világsztár színészek vitték magukkal a következő filmjükbe.


Az első hollywoodi szerepét a Kopp-kopp című filmben kapta, ahol annyira lenyűgözte a szereplőtárs Keanu Reeves-t, hogy a sztár az Isten lánya című következő filmjébe is vitte magával. Ugyanez játszódott le később Daniel Craiggel is, akit a Tőrbe ejtve forgatásán győzőtt meg annyira a tehetségéről, hogy rövidesen Bond-lány vált belőle.

A szülei nem lehettek ott egyetlen hollywoodi díszbemutatóján sem.


A szülei továbbra is Kubában élnek, és az ottani szigorú utazási szabályok miatt még sosem tudtak ott lenni a lányuk egyetlen hollywoodi filmjének premierjén sem.

Túl van egy házasságon és egy sztárrománcon is.


Még a spanyolországi időszaka alatt házasodott össze Marc Clotet barcelonai színésszel, akivel két év után ért véget a frigyük. A szerelmi élete pedig legutóbb akkor került a figyelem középpontjába, amikor a Mélyvíz című film forgatásán összejöttek Ben Affleckkel, de nem alkottak sokáig sztárpárt, mert Affleck aztán visszatalált Jennifer Lopezhez.

Sok támadást kapott, amikor rábízták Marilyn Monroe szerepét.


A filmtörténet valaha volt leghíresebb szőkéjének szerepét játszhatja el a szeptember végén debütáló Szöszi című filmben, miközben eredetileg barna a haja. Egy amerikai ikont alakít, miközben eredetileg kubai, és mindezek miatt sokan támadták már előre, mondván, nem ő a megfelelő választás, és az előzetesekben kihallatszik az akcentusa.

A Szösziben a kutyáját is láthatod.


Marilyn Monroe-nak volt egy Mafia nevű máltai selyemkutyája, amelyet Frank Sinatrától kapott ajándékba. Ana de Armas saját kutyája pedig történetesen épp ugyanebbe a fajtába tartozik, így adta magát a lehetőség, hogy ő is szerepeljen a filmben.

Már most a következő Oscar-díj nagy esélyeseként emlegetik.


A Szösziben nyújtott alakítása lenyűgözte a kritikusokat a velencei filmfesztiválon, ahol minden idők leghosszabb tapsviharával köszöntötték az alkotást. Ana de Armas alakítását pedig már most Oscar-esélyesként emlegetik, de ha a díjat esetleg nem is nyeri el, abban mindenki egyetért, hogy új hollywoodi szupersztár született.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.