Minden virágnak és színnek jelentősége van II. Erzsébet királynő halotti koszorújában

Forrás: Getty Images/Chris Furlong/Chris Furlong -
virág II. Erzsébet temetése koszorú II. Erzsébet halála szín II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet királynő temetését elképesztő gondossággal tervezték meg, minden apró részletnek jelentősége volt.

A királyi család nőtagjainak ékszerválasztása sem volt véletlen, és a királynő koporsóját díszítő virágokkal sem volt ez másként. A növények a királyi család három rezdenciájáról származnak, a Buckingham-palota, a Clarence-ház és a Highgrove-ház kertjében nőttek.

A koszorú II. Erzsébet koporsóján Forrás: Getty Images/Chris Furlong/Chris Furlong

A virágokat maga Károly válogatta össze, minden szál érzelmi jelentőséggel bír. Az új király kifejezett kérése volt, hogy kerüljön a koszorúba abból a mirtuszból is, aminek virágaiból már Erzsébet királynő 1947-es esküvői csokrába is kötöttek. A mirtusz az erős és hosszan tartó házasság jelképe, amiből a királynőnek és Fülöp hercegnek ki is jutott. Került a koszorúba egy angol tölgy lombjából is, ami az erős szeretetet jelképezi, valamint rozmaring, ami a hűséget és az emlékezést szimbolizálja.

A koszorú arany, rózsaszín, bordó, lila és fehér árnyalataiban a királyi család színei jelentek meg: a fehér a tisztaság, az arany a gazdagság, a lila a nemesség, a kék pedig kegyesség jele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.