Közleményt adott ki az MVM: a gázfogyasztókat érinti a mostani intézkedés

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
diktálás gázfogyasztás MVM rezsicsökkentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendkívüli diktálási időszak kezdődik az október 1-jén életbe lépő árváltozás miatt. Egészen október 15-ig, azaz két héten át lehet majd bediktálni a gázórák állását, ám ez nem lesz kötelező.

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal a nyáron kiadott rendeletében a földgáz esetében az átlagfogyasztás feletti lakossági piaci árat két lépcsőben állapította meg: október 1-jétől az átlagfogyasztás feletti lakossági piaci ár kevesebb, mint 1 Ft-tal lesz magasabb megajoule-onként az eddiginél (21,416 Ft helyett 22,002 Ft/MJ).

Azonban felhívják a figyelmet arra, hogy az árváltozás csak azokat a fogyasztókat érinti, akik átlagfogyasztás (63 645 MJ/év, legalább 1729 m3/év) feletti mennyiséget használnak el a gázból, így a szolgáltató szerint az éves kedvezményes kereten belül fogyasztó ügyfeleknek nem is érdemes bediktálni az óraállást, de a lehetőség számukra is adott.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A mérőóraállást rögzíteni lehet munkaidőn kívül is, a nap 24 órájában az MVM Next online ügyfélszolgálatán (mvmnext.hu/ugyfelszolgalat) vagy az MVM Next appban, illetve telefonon keresztül történő automatikus diktálással (mobilról a 06 1 237 7777 számon, vezetékes telefonról pedig a 06 80 40 55 40 számon is).

Az árváltozás miatti diktálás időszakában kivételesen október 15-ig regisztráció nélkül is lehet diktálni az mvmnext.hu/foldgaz/Ugyfelszolgalat oldalon, a legalsó bal oldali menüpontban.

A szolgáltató azt javasolja a gázfogyasztóknak, hogyha az adott pillanatban nem érhetők el a vonalak vagy az online felület, és az ügyfél mindenképpen diktálni szeretne, akkor ilyenkor próbálják meg később, kevésbé frekventált időpontban leadni mérőállásukat. Ugyanakkor időpontfoglalás után az MVM Next ügyfélszolgálati irodáin is megadható a mérőállás. Ebben az esetben egy friss számlát kell magunkkal vinni a gyorsabb azonosítás és ügyintézés érdekében – idézi a Bors az MVM közleményét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.