35 éves lett Zac Efron, aki meditációval távolodott el a sorozatgyilkos énjétől

színész Zac Efron magazin születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagymamája a kedvenc táncpartnere, legszívesebben leugrana a tetőtől a High School Musical dalaitól, vizelethajtók okoztak nála mentális betegséget, és rekordot tart a sztárpárjával. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 35. születésnapját ünneplő hollywoodi szépfiú, Zac Efron kapcsán.

Elölről és hátulról is bibliai nevet visel


A Zac keresztnév a Zachary (magyarul Zakariás) rövidített verziója. A héber bibliai név jelentése: akiről az Úr megemlékezett. A lengyelországi zsidó ősöktől örökölt Efron név pedig szintén a Bibliából jön, amiben egy hegységet és egy Ábrahám történetében szereplő személyt is hívnak így.

A Vészhelyzetben is láthattad


11 évesen kezdett el színészkedni, kiváló énekhangjának köszönhetően először színpadi musicalekben. Ezeket aztán követték kisebb tévés szerepek a kétezres évek elejének olyan népszerű sorozataiban, mint a Vészhelyzet, a Firefly, a Miami helyszínelők, vagy az NCIS.

Legszívesebben leugrana a tetőtől a High School Musical dalaitól


A karrierje nagy áttörését a High School Musical – Szerelmes hangjegyek című Disney-tinimusical hozta el, aminek szerepelt a folytatásaiban is, és ami nézettségi rekordokat döntögetett. Eközben viszont annyiszor kellett előadnia a musical dalait, és annyira ehhez a szerephez kötötték őt, hogy elege lett belőle. Amikor a High School Musical színpadi formában is országos turnéra indult, ő nem csatlakozott a produkcióhoz, mert saját bevallása szerint legszívesebben már leugrana a tetőről, ha meghallja az ominózus dalokat.

Rekordot tart a sztárpárjával


A High School Musicalben együtt szerepelt Vanessa Hudgens-szel, akivel egymásba szerettek, és igazi tini sztárpárt alkottak 2006 és 2010 között. A közös, Breaking Free című daluk pedig egy hét alatt 82 helyet ugrott előre a Billboard toplistáján, amire soha egyetlen másik szám sem volt képes.

Igazi sportember


Szeret szörfözni, síelni, golfozni, sziklát mászni és snowboardozni. De nem csak sportolással tölti a szabadidejét: a kiváló énekhangja mellé zongoratudás is társul, amit otthon is szokott gyakorolni.

A nagypapájától örökölt autókat bütyköli


A hobbijai közé még az autószerelés tartozik, aminek a szeretetét a nagypapájától örökölte, együtt a hobbijuk tárgyaival. Egy régi '65 Mustang és Delorean (a Vissza a jövőbe-filmek autóritkasága) is a nagypapai örökség része, amiken mindig talál felújítani valót.

Nem bulizós típus


Saját bevallása szerint sokkal inkább szeret a barátaival otthon lenni, kirándulni, vagy esetleg elmenni egy koncertre, mint partizni. Ha táncról van szó, akkor a nagymamája a kedvenc partnere.

Mentális betegségekkel is meg kellett küzdenie


A Baywatch mozifilmre felkészülve topformába kellett hoznia magát fizikailag, ami rengeteg önsanyargatással járt, és amit soha többet nem szeretne átélni. Többek között azért sem, mert vizelethajtó szereket szedett közben a tökéletesen látszó izmok kedvéért, ezek pedig idővel alvásproblémákat és klinikai depressziót okoztak nála.

Meditációval távolodott el a sorozatgyilkos énjétől


Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című filmben a híres sorozatgyilkos Ted Bundyt játszotta el, és olyannyira belemerült az általa alakított szörnyeteg lelkivilágába, ami már kihatott a sajátjára is. A transzcendens meditáció nevű módszer segített neki rendbe rakni a dolgokat, és azóta lelkes gyakorlója ennek a technikának.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.