Fél éve van börtönben Boris Becker - Így van most a teniszlegenda

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Uwe Anspach -
börtön Boris Becker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ügyvédje szerint a körülményekhez képest jól van a háromszoros wimbledoni bajnok ex-teniszező, Boris Becker, aki közel fél éve börtönbüntetését tölti Nagy-Britanniában.

Az 54 éves, 2012 óta a szigetországban élő német sztárt áprilisban két és fél év börtönre ítélte egy londoni bíróság, mert szándékos fedezetelrejtéssel igyekezett megakadályozni adóssága behajtását, és ezzel megsértette a csődeljárási törvényt. Eleinte a hírhedten kemény wandsworth-i büntetés-végrehajtási intézetben volt, majd három hét után átszállították a jóval élhetőbbnek tartott Huntercombe-ba.

Boris Becker és édesanyja, Elvira Becker Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Uwe Anspach

A volt világelső ügyvédje, Christian-Oliver Moser most azt mondta, Becker a körülményekhez képest jól van és konstruktívan áll hozzá a börtönélethez. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a volt klasszis játékos büntetésének második felét valóban felfüggesztettre változtatják-e, ahogy azt az ítélethirdetéskor ígérték, illetve hogy maradhat-e az Egyesült Királyságban.

Becker tíz éve él Angliában, de nincs brit állampolgársága. Korábban a BBC-nek dolgozott szakkommentátorként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.