Magyar fiút ünnepelnek Amerikában: a nevét hamarosan mindenki ismerni fogja

Gazdag Dániel focista Philadelphia Union foci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyedülálló társasághoz csatlakozott a magyar sportoló, akiből igazi világsztár lehet.

Gazdag Dániel a legutóbbi meccsén az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) három gólt lőtt és egy gólpasszt adott, így csapata, a Philadelphia Union 4-0-ra legyőzte ellenfelét. A magyar légiós tavaly igazolt a Honvédtól az amerikai alakulathoz, méghozzá 700 millió forintnyi összegért.

Gazdag Dániel Forrás: Twitter

A szezonban összesen 22 gólt lőtt és 10 gólpasszt adott, amellyel igazán elit csapathoz csatlakozott. Az amerikai ligában ugyanis ez a bravúr csak keveseknek sikerült. A svéd klasszis Zlatan Ibrahimovic, Sebastian Giovinco, Carlos Vela és Diego Valeri azok, akik ehhez hasonló teljesítményre voltak képesek az MLS-ben.

A 26 éves magyar focista nem titkoltan a magyar után az amerikai bajnokságban is az aranyérmet célozza meg. A tavalyi szezonban a későbbi győztes New York Citytől kaptak ki az elődöntőben – írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.