Megtörte a csendet az édesanya, akinek néhány hete gázolták halálra kislányát és férjét Kispesten

gázolás Kispest család tragédia halálos baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A megözvegyült édesanya azt szeretné, hogy a családjával történt tragédia soha többé ne ismétlődjön meg, ezért jelzőlámpákkal és fekvőrendörökkel lassítaná a szabálytalanul közlekedőket.

Néhány héttel ezelőtt a kispesti piac környékén gázolták halálra a 40 éves Józsefet és lányát, Rékát, akit épp az iskolából vitt haza. Sokan úgy gondolják, a szörnyű tragédia megelőzhető lett volna. A szeretteit gyászoló édesanya, Zita a minap egy megható Facebook-posztban írt gondolatairól - szúrta ki a Bors.

"Fogjunk össze, tegyünk azért, hogy vége legyen a sorozatos baleseteknek (végkimenetelt nem nézve)! Mint kispestiek, tudjuk, hogy nem ez az egy „halálzebra" van a kerületben, illetve országszerte. Sorolhatnánk hosszasan.

Indítványozzuk, hogy ahol csak lehet, legyen lámpa, fekvőrendőr, bármi, ami csökkentheti, vagy megszüntetheti a balesetek számát! Csökkentsük a rohanást és ezzel összefüggő figyelmetlenségünket!

írta Zita, aki a bejegyzésben arra is kitért, milyen hálás az emberek támogatásáért.

Képünk illusztfráció. Forrás: Getty Images/iStockphoto/Pinkbadger

"Adott némi reményt, hitet és bizonyosságot arról, hogy ezen a Föld nevű bolygón vannak még emberek! Emberek, akik rendelkeznek érzelmi intelligenciával, empátiával, érdektelenül segítséget ajánlva. Van családi és baráti hátterünk egyaránt, és igen, van még egy nagyobb lányom (...)

A legnagyobb vágyam, hogy visszakaphassam őket, de sajnos tudjuk, ez teljesíthetetlen!

A történtek után teljesen átértékelődött bennem minden! Mindenki tudja, érzi, hogy egy felgyorsult, rohanó, agresszív világot élünk! Figyeljünk oda és vigyázzunk egymásra! Értve ezalatt mindenkit és minden közlekedés formáját (gyalogos, biciklis, rolleres, motorost, autós) Rohanunk, mert időre megyünk? De megéri? Mi történhet, ha nem rohanunk? Elkésünk. Tudom vannak helyzetek, amikor tényleg fontos időben érkezni az úti célra, de akkor inkább induljunk el korábban, ne rohanjunk! Legyen az a cél, hogy haza érjünk minden nap!! Bennem egy cél, egy indítványozás fogalmazódott meg, amiben kérnék segítséget, támogatást! „Többet ne történhessen meg!!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.