Haladékot kaptak a kereskedők az új termékek hatósági árának bevezetésére

Forrás: 123rf.com -
fogyasztóvédelem árstop hatósági ár bírság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tojásra és a burgonyára is hatósági árat vezetett be a kormány, amely csütörtöktől lépett életbe, de a kereskedők kaptak egy kis haladékot: eddig nem jár büntetés a nem megfelelően feltüntetett árak miatt.

A kormány újabb élelmiszerekre, a tojásra és az étkezési burgonyára is kiterjesztette az árstopot, az új árak csütörtöktől léptek életbe. A boltoknak a szeptember 30-i bruttó kiskereskedelmi áron kell árulniuk ezeket a termékeket, de a fogyasztóvédelmi hatóság adott egy kis türelmi időt a kereskedőknek: november 14-ig nem bírságolják meg őket, ha nem az árstopnak megfelelő áron tüntetik fel a termékek árait, amennyiben az árazás átállításának elmaradása nem a kereskedő hibájából történt. Azonban értékesíteni már csütörtöktől a hatósági áron kell az újabb termékeket is - írja a Blikk.

Képünk illusztráció Forrás: 123rf.com

Az árstopos élelmiszerek köre a következő: tojás, étkezési burgonya, liszt, napraforgóolaj, sertéshús, csirkehús, 2,8 százalékos tej és kristálycukor. Az árstopok az év végéig lesznek érvényben, esetleges meghosszabbításukról a kormány decemberben dönthet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.