Egyéves kora óta élt bezárva a 8 éves kislány: soha nem látott még erdőt, rétet

rendőrség kislány anya bezártság kiszabadítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendőrök szabadították ki a nyolcéves kislányt a németországi Attendornban található házból, miután valaki bejelentést tett, hogy az édesanyja és a nagyszülei egyéves kora óta elzárva tartják.

A Guradian beszámolója szerint a kislányra annyira legyengült állapotban találtak rá, hogy a lépcsőn is alig tudott felmenni, ezzel szemben az orvosi vizsgálat nem talált sem alultápláltságra, sem fizikai bántalmazásra utaló jeleket. A kislány elmondta az orvosoknak, hogy még soha nem látott erdőt, rétet, és autóban sem ült még soha.

Azt egyelőre nem tudni, miért zárták el a külvilágtól a gyermeket, mivel az anyja és a nagyszülei nem hajlandók válaszolni a rendőrség kérdéseire. Az apa azt nyilatkozta egy helyi lapnak, hogy már a kislány születésekor sem volt együtt az anyával, és amikor a gyermek hat hónapos volt, egy cetlit talált a kocsija szélvédőjén, miszerint a volt párja Olaszországba költözik a kislánnyal együtt. Bár a 25 ezres kisvárosban később többször is látni vélte az anyát és a lányát, sőt, 2015-ben a rendőrségre is elment. Akkor a hatóságok kikérdezték az anyai nagyszülőket, de azt mondták, lányuk Olaszországban van az unokájukkal együtt.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Végül idén júliusban került elő újra az ügy, miután egy, a szomszéd településen élő házaspár bejelentést tett. Ők csak pletykaként ismerték, hogy van egy kislány, akit a nagyszülei bezárva tartanak, mégis értesítették a rendőrséget, akik ezúttal ki is szabadították a gyermeket.

A rendőrségi kihallgatásokon az anya rokonai azt állították, hogy sem ő, sem a lánya nem élt soha Németországban. Mindeközben az olasz hatóságok megerősítették, hogy a két személy soha nem élt azon a calabriai lakcímen, amit állítólagos otthonukként a nő megadott.

Az anya és a nagyszülők ellen bebörtönzés és kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak eljárást. Ha elítélik, a most 47 éves anya akár tíz év börtönt is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.