Tömegbe hajtott egy férfi Létavértesen: elgázolta a haragosát

Létavértes verekedés rendőrség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendőrségre 2021. augusztus 7-én 18 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Létavértesen két család összeverekedett a nyílt utcán. Több egység is azonnal a helyszínre ment, ahol véget vetettek a dulakodásnak, majd mentőt hívtak egy férfihez, akit a gyanú szerint egy autó ütött el.

Az adatgyűjtés hamar körvonalazta az utcában történteket. A két család egy korábbi nézeteltérésükön vitatkozott össze, ami egészen addig fajult, hogy lökdösni, fenyegetni kezdték egymást.

A történtekről időközben értesült az egyik család 34 éves férfi tagja, aki azonnal autóba ült és elindult a helyszínre. Amint megérkezett, egyik haragosuk felé irányította az autót és fékezés nélkül elütötte.

A sérült férfi rokonai, ezért a kezükben lévő szerszámokkal, botokkal az autónak estek és ütni-verni kezdték.

A sofőr lezárta az jármű ajtajait, majd megpróbálta a család további két tagját is elütni, azonban nekik sikerült elugrani az kocsi elől.

Az incidenst követően a férfi sietve elhajtott a helyszínről.

Az egyenruhások perceken belül megtalálták a helyi lakost, akit előállítottak a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra. A nyomozók életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság elrendelt. A rendőrök a gázoló autóját megrongáló férfit, valamint két fiatal nőt csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt számoltatták el.

Az ügy tisztázása során orvos és közlekedési szakértői vélemények is segítették a bűnügyesek munkáját. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított nem csak tisztában volt azzal, hogy a gázolással megölheti haragosát, de a cselekmény módjára való tekintettel ez szándékában is állhatott. A korábban közölt gyanúsítást, ezért megváltoztatták több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletére. Az elgázolt férfi az orvosi vélemények alapján súlyos sérüléseket szenvedett, viszont pusztán a szerencsének köszönhető, hogy nem halt meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.