A világ legdögösebb favágónője akár az égő fákkal is megbirkózik - Fotók

Forrás: mdwfeatures/Arunava Nag -
favágónő favágó Katelyn Johnson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem hobbi, hanem komoly munka Katelyn Johnson számára a favágás, ugyanis olyan területeken dolgozik, ahol erdőtűz pusztított.

A huszonkilenc éves fiatal veszélyhelyzetekre szakosodott erdőművelő-fakitermelőként dolgozik. Immáron négy éve végzi ezt a munkát, és rövid karrierje során már több mint ezer fát kivágott. Katelyn Johnson társaival azért kockáztatja az életét és járja az erdőtüzek helyszíneit, hogy a tűzoltók biztonságban végezhessék az oltást.

Katelyn Johnson, favágónő Forrás: mdwfeatures/Arunava Nag

– idézi az Index az amerikai hölgyet, aki, ha kell, még aktívan égő fákat is kivág, mely nagy kihívás, ugyanis még forróak. Erre a munkára azonban mindenképpen szükség van, ugyanis így lehet megakadályozni a parázsvihart, mely tovább terjesztheti a tüzet.

Katelyn négy évvel ezelőtt azért vágott bele a favágók munkájába, mert több cikket is olvasott az Egyesült Államokban pusztító erdőtüzekről és segíteni akart az ott dolgozóknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.