December 24-én 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok Budapesten

Forrás: Andrea Piacquadio - Pexels -
karácsony szenteste BKK
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December 24-én 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok a fővárosban: a Budapesti Közlekedési Központ karácsonykor és szilveszterkor a megváltozó utasforgalmi igényekhez igazodó közlekedési rendet vezet be.

December 22-én és 23-án az iskolaszünetben érvényes menetrend szerint közlekednek a BKK járatai. December 24-én, szenteste 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok, ezt követően az éjszakai járatokkal lehet közlekedni. 25-én és 26-án ünnepnapi, 27-től 31-ig iskolaszüneti menetrend lesz érvényben.

Forrás: Andrea Piacquadio - Pexels

Szilveszter éjjel minden éjszakai autóbuszjárat a megszokottnál sokkal sűrűbben indul, továbbá egész éjjel közlekedik az M2-es, az M4-es metró, az M3-as metró a déli szakaszon (Kőbánya-Kispest - Kálvin tér között) és a 4-es és a 6-os villamos, a HÉV, illetve hosszabb üzemidővel jár az M1-es metró - tudatták.

A társaság azt írta, hogy január 1-jén a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi rend szerint viszik az utasokat. Az M3-as metrópótlás december 23. és január 1. között mindennap a munkanapi közlekedési rend szerint történik, azaz a metró Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont, illetve Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár, a Göncz Árpád városközpont és a Kálvin tér között pótlóbuszt vehetnek igénybe az utasok.

A Budapesti Közlekedési Központ a karácsonyi ünnepi időszakban és szilveszterkor a megváltozó utasforgalmi igényekhez igazodó közlekedési rendet vezet be - közölték.
December 24-én a bevásárlóközpontok korábbi zárása miatt a járatok jellemzően 14 és 15 óra között térnek be utoljára az áruházakhoz, utána nappali üzemzárásig az üzletközpontok érintése nélkül közlekednek, kivéve a 64-es és 22-es autóbuszokat, amelyek nappali üzemzárásig 60 percenként továbbra is megállnak majd a nagyobb kereskedelmi központoknál.

December 31-éről január 1-jére virradóra, szilveszter éjszakán valamennyi éjszakai autóbuszjárat a szokottnál sokkal sűrűbben indul, továbbá egész éjjel közlekedik az M2-es és az M4-es metró, az M3-as metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között (a Nagyvárad téren megállás nélkül áthalad), az M30-as állomáspótló autóbusz, illetve a 4-es és a 6-os villamos. Ezenfelül hosszabbított üzemidővel közlekedik az M1-es metró, illetve a MÁV-HÉV tájékoztatása szerint minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a szerelvények - közölték.

Az M3-as metró december 23-a és január 1-je között mindennap egész nap Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont, illetve Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár, a Göncz Árpád városközpont és a Kálvin tér között pótlóbuszok közlekednek.

A járatok menetrendjei elérhetők a BKK honlapján a https://bkk.hu/menetrendek oldalon - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.