Elgázoltak egy babakocsit toló fiatal anyukát Sopronban: a gyermek és az anyuka is megsérült

rendőrség baleset babakocsi Sopron
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az eset múlt pénteken történt a reggeli órákban.

Sopronban, a Csengery utcában haladt járművével az a 64 éves férfi, aki a Batsányi utca kereszteződéséhez érve balra szeretett volna kanyarodni, de nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogos átkelőhelyen szabályosan közlekedő fiatal nőnek. A kisgyermekét babakocsiban toló 22 éves nőt a férfi autójával elütötte: az anyuka a földre esett, a babakocsi pedig felborult.

Baleset Sopronban Forrás: Police.hu

A balesetben az édesanya és a gyermeke is megsérült – írja a police.hu.

Az eset kapcsán figyelmeztetést tett közzé a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy mivel tehetjük biztonságosabbá az utazást:

  • Közlekedésük során nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet.
  • Mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék a gépjárművet!
  • Próbáljanak meg szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.
  • Ugyancsak elsőbbsége van – kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is – az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

...hogy mindenki hazaérjen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.