Golden Globe - Megvan, ki lesz a gála házigazdája

Forrás: AFP/2022 Hollywood Foreign Press Association/Emma Mcintyre -
Golden Globe 2023 Golden Globe Jerrod Carmichael
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Golden Globe-gála visszatér az NBC tévécsatornára, és Jerrod Carmichael Emmy-díjas komikus lesz a házigazdája januárban.

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezetének (HFPA) díjátadó ceremóniáját tavaly nem közvetítette hagyományos partnere, az NBC televízió a testület körül kialakult botrány miatt. A szervezet nemcsak korrupciógyanús gyakorlata miatt került a bírálatok kereszttüzébe, hanem azért is, mert kiderült, hogy legalább 2002 óta egyetlen fekete újságíró sincs a tagjai között.

Forrás: AFP/2022 Hollywood Foreign Press Association/Emma Mcintyre


A testület azóta nagy átalakuláson ment keresztül: számos új taggal gyarapodott, és működési szabályzatát is megváltoztatta.

A HFPA csütörtökön jelentette be, hogy az Emmy-díjas komikus, Jerrod Carmichael lesz a 80. díjátadó ceremóniájának házigazdája január 10-én a Beverly Hilton Hotelben.
A Golden Globe-jelöléseket a filmes és televíziós kategóriákban hétfőn hozzák nyilvánosságra.
A Golden Globe-gála régóta fontos szerepet játszik a hollywoodi díjszezonban, mivel hidat képez a decemberi bemutatók és az Oscar-díjátadó között, amelyet jövőre március 12-én rendeznek meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.