Többen meghaltak és megsérültek a sűrű havazás miatt Japánban

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/David Mareuil -
havazás Japán időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többen életüket vesztették és súlyos közlekedési nehézségek alakultak ki a sűrű havazás miatt az ázsiai szigetországban – jelentette az NHK japán televízió pénteken.

A tájékoztatás szerint legkevesebb nyolc ember meghalt és legalább 45-en szenvedtek sérüléseket. A japán szigeteken napok óta zord téli időjárás tombol. Különösen a Japán-tenger térségében fekvő szigeteken és az északi Hokkaidón esett rekordmennyiségű hó. Sűrű havazások voltak olyan területeken is, ahol ez ritka jelenség, így például a csendes-óceáni oldalon fekvő kisebb főszigeten, Sikokun.

A kép illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/David Mareuil

Még a havazástól általában kevésbé érintett Kagosima és Kumamoto prefektúrákban, illetve a délnyugati Kjúsú főszigeten is közlekedési nehézségek alakultak ki a hóhelyzet miatt, több tucat kamion és más jármű rekedt az utakon.

A hó másutt is elborította az utakat és autópályákat, kilométeres gépkocsisorok alakultak ki. A légi közlekedés is akadozott, több mint száz légijáratot töröltek a médiajelentések szerint. A hatóságok a következő napokra is tartós, erős havazásra figyelmeztetnek.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.