Magyarok ellen is pályára lépett Pelé, a tegnap elhunyt legendás focista

Forrás: AFP/Money Sharma -
futball gyász focista Pelé tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap este érkezett a szomorú hír, hogy hosszú betegség után elhunyt a brazil ikon, a világszerte ismert és imádott futballista, Pelé.

Pelé halála miatt háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el hazájában, Brazíliában, miközben világszerte mindenki megemlékezik a focistáról. A tragédia kapcsán a Bors felidézte, hogy Pelé pályafutása során kétszer is pályára lépett a magyarok ellen, mindkét alkalommal a Vasas volt az ellenfele.

A brazilok kiválósága a Santos tagjaként játszott a Vasassal, először 1967-ben, majd '68-ban, és mindkét meccsen gólt szerzett. A magyar csapat akkori játékosa, Mathesz Imre kiemelte Pelé különleges stílusát.

Pelé háromszor nyert világbajnokságot a brazil válogatottal Forrás: AFP/Money Sharma

"Kezdés után sehogy sem tetszett neki, hogy a Santos két mozgató emberére, Limára és Zitóra olyan nagy gondot fordítottunk. Tíz perc után valamit magyarázott Limáéknak, erre ők egészen mást kezdtek játszani, s ezzel a változtatással olyan zavart keltettek sorainkban, hogy két gól lett a vége" – idézte a magyar focistát a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.