Nem jelent meg a bíróságon a börtönre ítélt Galambos Lajos: volt felesége ezt mondta az utolsó szó jogán

Forrás: -- -
áramlopás Galambos Boglárka Galambos Lajcsi Lagzi Lajcsi válása Lagzi Lajcsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok év után ma eldőlhet Galambos Lajos sorsa, másodfokon is ítéletet hirdethet a bírói tanács az áramlopási ügy kapcsán. A bíróságon szerda reggel a zenész helyett csak az ügyvédje, és volt felesége, Boglárka jelentek meg.

Galambos Lajos lemondott az utolsó szó jogáról, ugyanis nem jelent meg a Budapest Környéki Törvényszéken, ahol kezdetét vette víz-, gáz- és áramlopási ügyének feltehetően utolsó tárgyalási napja - írja a Blikk.

Az ügy 2015 óta húzódik, Lajcsira első fokon tavaly szeptemberben 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki emellett három évre eltiltották a közügyektől, pénzbüntetést kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ügyészség azonban súlyosítást kért, így idén ősszel elkezdődött az ügy másodfokú tárgyalása.

A bíróságon Lajcsi nem, a zenész volt felesége, Boglárka azonban megjelent, ő másodrendű vádlott az ügyben. Boglárkát elsőfokon felmentették, az ügyészség fellebbezett, letöltendő szabadságvesztést kérve rá.

A lap információi szerint a vádlottak közül hárman jelentek meg a bíróságon, és mindannyian éltek az utolsó szó jogával, köztük Galambos Boglárka is. Ő azt mondta, hogy nem bűnös, és arra kérte a bíróságot, mentsék fel a vádak alól. A megjelent további két vádlott ugyanezt mondta.

Forrás: --

A tárgyalás 10 órakor folytatódik, és várhatóan ekkor hirdetnek ítéletet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.