Óriási siker - átlépte a kétmilliárd dolláros bevételt az Avatar: A víz útja

Forrás: Fórum Hungary -
Cameron James Cameron Avatar Avatar: A víz útja mozi mozifilm Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átlépte a hétvégén a kétmilliárd dolláros (722 milliárd forintos) globális jegybevételt James Cameron Avatar: A víz útja című sci-fije.

A fikciós Pandora bolygón játszódó folytatás 13 évvel az Avatar után, december végén debütált a mozikban, és világszerte sikert aratott. Cameron korábban megemlítette, hogy a film kétmilliárd dolláros bevételnél már visszahozza a költségeit.
A produkció vasárnap 2,024 milliárd dolláros (731 milliárd forintos) jegybevételnél tartott a Disney vállalat becslései szerint. Ebből durván 1,4 milliárd dollár (506 milliárd forint) a nemzetközi piacon folyt be a mozikasszákba.
A Disney filmstúdió nem közölte pontosan a film elkészítésének költségeit, de a Hollywood Reporter úgy értesült, hogy a produkció 350 millió dollárból (126 milliárd forintból) készült és ehhez jöttek még a marketingkiadások.

Forrás: Fórum Hungary

Az Avatar harmadik része, amelyet Cameron már szintén leforgatott, 2024 decemberében kerül a mozikba. A negyedik epizód 2026 decemberében, az ötödik pedig 2028 decemberében várható.

Az Avatar 2009-ben nagy szenzációt keltett fantasztikusan látványos képi világával, és a nézők megszerették a Pandora bolygón élő, háromméter magas, kék bőrű na'vi népet. A produkció minden idők legnagyobb bevételét érte el 2,9 milliárd dolláros (1048 milliárd forintos) jegyeladásával.
Az Avatar: A víz útja tíz évvel később folytatja a film hőseinek életét. A szereposztásban Sam Worthington és Zoe Saldana is visszatér.
James Cameron rendezett hármat a filmtörténet hat legnagyobb bevételű filmjéből: a két Avatart és az 1997-ben bemutatott Titanicot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.