Bridgerton-előtörténettől titkos ufóinvázióig: ezeket a sorozatokat várjuk a legjobban 2023-ban

Forrás: IMDb -
Bridgerton család Titkos invázió magazin sorozatok sorozatok 2023
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem fogunk unatkozni a képernyő előtt 2023-ban sem: már most fel tudunk sorolni egy nagy adag olyan produkciót, amik kötelező néznivalónak tűnnek idén a sorozatrajongók számára. De nemcsak felsoroljuk, hanem be is mutatjuk őket!

The Last of Us (The Last of Us)

Már januárban megérkezi a The Last of Us, ami az igazi szuperprodukciónak ígérkezik az idei sorozatkínálatban. Az HBO nagy dobásának szánt szériával szemben magasak is az elvárások, hiszen a The Last of Us egy rajongók millióival rendelkező videojátékból készült, akik tűkön ülve várják a posztapokaliptikus világban játszódó drámát/akciósztorit. További bizakodásra adhat okot, hogy a készítők a nagyszerű Csernobil miniszéria stábjából érkeztek, a főszerepben pedig a közkedvelt Pedro Pascal látható.

A Bridgerton család / Queen Charlotte: A Bridgerton Story

A Netflix óriási népszerűségű kosztümös-romantikus sorozatából idén kettőt is kapunk, ha minden igaz. Érkezik rövidesen az „anyaszéria" harmadik évada is, de még előtte jön egy előzménytörténet, amiben Sarolta királyné fiatalkorát ismerhetjük meg, a felemelkedését a hatalom közelébe, és nem mellesleg az egymásra találását György királlyal. Ami a sorozat tanúsága szerint cseppet sem zajlott zökkenőmentesen.

Titkos invázió (Secret Invasion)

Amennyi Marvel-filmben és -sorozatban felbukkant már (a legtöbb esetben kameószerepben) a félszemű Nick Fury a legendás Samuel L. Jackson alakításában, annyira megérdemli, hogy végre kapjon egy saját produkciót is. Ez idén megtörténik a Titkos invázió sorozat formájában, amiben a Marvel kapitány történetének folytatásaként Fury az emberiségbe beszivárgó alakváltók, a skrullok ellen küzd, persze időnként szuperhős segítőkkel.

Masters of the Air

Steven Spielberg és Tom Hanks összeáll az Elvis főszereplőjével és a legutóbbi James Bond-film rendezőjével, hogy összehozzanak egy prémium második világháborús sorozatot? Ez aztán jól hangzik, pláne, hogy az említett páros már rutinosnak számít a témában, hiszen a Ryan közlegény megmentése után kisképernyőn is bábáskodtak olyan kiváló szériák fölött, mint Az elit alakulat és a The Pacific – A hős alakulat. Az új széria Donald L. Miller 2006-os azonos című regényéből készül, és a Németország feletti légicsaták küzdelmeibe kalauzolja el a nézőit.

A Fehér Ház vízszerelői

Egy jó kis politikai szatíra az emberi kisszerűségre kihegyezett feszengős humorral tavaszra jöhet? Az HBO márciusra ígéri ennek az ötrészes minisorozatnak a bemutatóját, aminek főszerepeiben nem kisebb sztárok, mint Woody Harrelson és Justin Theroux alakítják azt a két valóban élt személyt, akik úgy játszottak nagy szerepet a Watergate botrány kirobbantásában és Nixon elnök bukásában, hogy valójában az ő csapatában játszottak.

True Detective: Night Country

A True Detective első évada (itthon A törvény nevében címmel) óriási kultuszsorozat lett, a második csalódást hozott, a harmadikat jól fogadták a nézők. Idén érkezik a negyedik, ami szokás szerint egy teljesen új történetet mesél el teljesen új nyomozó főhőssel. Ez a főszereplő pedig nem más, mint a legendás Jodie Foster, ami már önmagában izgalmassá tenné a projektet, de a helyszín sem akármi: a kietlen Alaszkában kell a gyilkost megtalálni.

A háromtest-probléma

A kínai író Cixin Liu ún. Háromtest-trilógiája az utóbbi időszak legnagyobb sci-fi regényszenzációja, túlzás nélkül már most a sci-fi-irodalom egyik klasszikusa. A földönkívüli civilizáció és az emberiség kapcsolatba kerülésétől induló történet ráadásul szinte kínálkozik a megfilmesítésre, méghozzá sorozat formájában, hiszen bőséges alapanyagot szolgáltat a vastag könyvekkel, egyedi világépítéssel és szétágazó szálakkal. A megfilmesítési jogokért vívott licitet végül a Netflix nyerte meg, a sorozat elkészítésével pedig egy olyan párost bízott meg, akiknek nem kis tapasztalatuk van már vastag könyvekkel, egyedi világépítéssel és szétágazó szálakkal: a Trónok harcát tető alá hozó David Benioff és D. B. Weiss párosát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.