Évtizedes titokra derült fény: ezért veszett össze Dés László és Presser Gábor

Forrás: MTI/Czimbal Gyula -
békülés Sose halunk meg konfliktus Dés László Presser Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harminc évvel ezelőtt láthattuk a Sose halunk meg című filmet, és hallhattuk először a Nagy utazás című főcímdalt, amit sokan Presser Gábor szerzeményének tartanak. Kevesen tudják, hogy a szám szerzője Dés László. Presser eleinte élvezte a sikert, de egy idő után kifejezettem kellemetlen volt számára, hogy mindig el kell mondani, a dalt nem ő írta.

Az ATV YouTube-csatornáján futó Húzós című podcastban vendégeskedett Dés László, aki elmondta, hogy még mindig feszült a viszonya Presser Gáborral.

Presser és Dés László nem békültek ki Forrás: MTI/Czimbal Gyula

"Nagyon örülök, hogy Presser ilyen jól elénekelte, és nemcsak jól, de ahogy megszólalt, ahogy odaállt a mikrofonhoz és elkezdte énekelni, tudtam, hogy ez rendben van. Ez a dal az övé. (...) A múltat nem érdemes megpróbálni megváltoztatni, nem jó dolog retusálni. Hogy nem vagyok benne az ő múltjában, az marhaság, mert benne vagyok, és ez az internet korában már letagadhatatlan. Másrészt nekem az a véleményem, hogy a tehetségek adódjanak össze, dolgozzanak össze. Két tehetséges ember összeáll, például egy ilyen dalra, és lám mi lett belőle..." - idézte a Blikk Dés Lászlót, aki próbálta lezárni a konfliktust Presserrel, de nem sikerült. Presser egyébként az életrajzi könyvében sem tett említést Désről.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.