Így él most a férfi, akinek a fél arcát letépte egy grizzly medve

Forrás: Shutterstock -
Grizzly medve medve támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfit megtámadta egy grizzly Alaszkában, és szétmarcangolta az arcát. Bár az életét megmentették, soha nem felejti el azt a napot, amikor az eset történt.

Wesley Perkins 2011 májusában vadászaton volt az alaszkai hegyekben, amikor egy óriási, több mint kétméteres grizzly medvével találkozott.A barlangból kirontó állat éles karmaival megsebezte a férfit, akinek összetört az állkapcsa, odaveszett a nyelve, és majdnem megfulladt, mire lelőtték az állatot.

Wesley azt mondta, hogy a medve annyira gyors volt, hogy nem volt ideje a védekezésre.

"Szabaddá kellett tenni a légutamat, mert benne volt egy csomó sár – az arcom teljesen fel volt szakadva –, elvesztettem a fogam, a nyelvem, az állkapcsom"

- mondta a férfi.

Barátja, Dan a támadás után lőni kezdett a medvére, amely ellene fordult; Dan fia végül lelőtte.

"Valószínűleg én mentettem meg Wes életét, a fiam pedig az én életemet"

-mondta Dan.

Wesley egész arca felszakadt, ezért barátja tanácsára a hóban tartotta azt, és a saját lábán ült be a mentőhelikopterbe. Az egykori tűzoltóparancsnok a támadás óta rengeteg műtéten esett át, titánlemezeket kellett behelyezni az arcába és merevítőt az állkapcsa köré.

A férfi a medvetámadás óta teljes életet él, bár nem tudja becsukni a száját, nem tud úszni és nagyon nehezen tud futni, mivel az állkapcsa a mozgás miatt kiugrana.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.