Sokkoló felvétel: több síelőt juttatott kórházba egy magyar tinédzser a Kreischberg pályán

síbaleset snowboard Kreischberg Ausztria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 18 éves magyar fiatal a népszerű ausztriai sípálya egyik meredek szakaszára kapaszkodott fel – helytelen módszerrel –, ezután elesett és életveszélyes dominóeffektust produkált a lejtőn.

A sielok.hu beszámolója alapján a fiú január 4-én délelőtt 11 óra körül indult felfelé a Rosenkrantz csákányos lifttel. A helyi újság szerint komoly gondjai voltak a csákánnyal, mely kicsúszott a lábai közül, majd később két kézzel kapaszkodott bele. A jelenetet videóra rögzítették:

A fiatal később egy meredek szakaszra érve elesett, a csákány kiesett a kezéből, ő pedig visszacsúszott a meredek lejtőn a mögötte érkező snowboardosok és síelők legnagyobb rémületére.

@selimayer#jerryoftheday#kreischberg♬ original sound - Seli :)
@linda.snr#jerryoftheday#kreischberg♬ Originalton - AdiTotoro

Összesen négyen sérültek meg a mögötte érkezők közül, egyiküket mentőhelikopterrel kellett a sürgősségi osztályra szállítani, a másik három önállóan jutott el a kórházba.

A 18 éves hódeszkás segítségnyújtás nélkül hagyta el a tetthelyszínt, ám a rendőrség néhány órával később megtalálta őt. A helyi ügyészség nyilatkozata alapján a nyomozást lezárták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.