Lavina temetett maga alá egy férfit Észak-Olaszországban

Forrás: AFP/POLIZEI TIROL/APA -
lavina halál Észak-Olaszország férfi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lavina áldozata lett egy 60 éves férfi az észak-olasz hegyekben - számolt be róla a helyi sajtó.

A romániai származású Michele Buga szombaton a svájci határ közelében lévő Sondrio megyei Valle Splugán túrázott két huskyjával, amikor mintegy 3000 méteres magasságban hirtelen rosszra fordult az idő és a hóviharban eltévedt - írta az Il Giorno online kiadása.

Segítséget hívott, és míg a mentők keresték, sikerült lejutnia a völgyben lévő faluba, ám a kutyáit elveszítette. Bár a hegyi mentők megtalálták őket, a két husky nem volt hajlandó követni az idegeneket, ezért a hegyen maradtak.

A kép illusztráció Forrás: AFP/POLIZEI TIROL/APA

Vasárnap a hatóságok felhívást adtak ki, hogy a környék hegyeit csak azután látogassák a turisták, hogy tájékozódtak az időjárásról, vigyenek magukkal feltöltött telefont, és olyan ruházatot viseljenek, amely veszélyhelyzetben is megfelel.

Buga vasárnap elindult megkeresni a két kutyáját, de lavina temette be, és már csak a holttestét találták meg a mentők. A férfi egy leccói iskolában tanított matematikát és testnevelést.
Kutyái, Timun és Garry életben maradtak, a közeli Madesimo vámőrlaktanyájába vitték őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.