Letartóztattak egy 76 éves nőt, mert agyonlőtte halálosan beteg férjét a kórházban

dreamstime -
gyilkosság Florida házastárs agyonlőtte megölte halálos beteg öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyilkossággal vádolnak egy idős, 76 éves floridai asszonyt, aki a kórházban lelőtte halálos beteg férjét. Magával is végezni akart, de arra már nem volt ideje. 

A 76 éves Ellen Gillandet azzal vádolják, hogy megölte férjét, a 77 éves Jerry Gillandet egy Daytona Beach-i kórházban. A nőt jelenleg a Volusa megyei börtönben tartják fogva.

Miután az incidens január 21-én történt, a hatóságok szerint Ellen három hétig tervezte férje lelövését.

A Daytona Beach-i rendőrség úgy véli, hogy a pár kötött egy gyilkossági-öngyilkossági megállapodást, és az asszony tervezte is, hogy lelövi magát, de végül "nem tudta véghez vinni".

Jakari E. Young rendőrfőkapitány egy sajtótájékoztatón a következőket mondta: „Nyilván azért, mert halálosan beteg volt, beszéltek erről. Körülbelül három héttel ezelőtt úgy tervezték, hogy ha a férj állapota továbbra is romlik, akkor felesége fog véget vetni a szenvedéseinek. Abban nem vagyunk biztosak abban, hogyan vitte be azt a fegyvert a kórházba, de ezt is előre eltervezték."

Young hozzátette, hogy a férj, Jerry állítólag megpróbált véget vetni a saját életének, de „nem volt ereje" hozzá, ezért Ellen beleegyezett, hogy „megteszi helyette".

A lövöldözés után a hatóságok szerint Ellen bezárkózott a kórházi szobába, és bár nem fenyegetőzött azzal, hogy bárkire tüzet nyit, a fegyvert nem volt hajlandó letenni. A rendőrök körülbelül három és fél órát voltak a helyszínen, megpróbálták enyhíteni a helyzetet, miközben az orvosokat, ápolónőket és a betegeket evakuálták az épületből.

Végül a nőt egy különleges egység vezette ki a kórházból, és óvadék ellenében sem helyezik szabadlábra - írja az Unilad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.