Szexparti miatt indít vizsgálatot a Vatikán

Forrás: Thinkstock -
vizsgálat szexparti Vatikán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Vatikán vizsgálatot indított egy brit templomban tartott szexpartival kapcsolatban, amelyre a koronavírus-járvány alatti lezárások idején került sor.

A newcastle-i St. Mary's katedrálisban állítólag a koronavírus-járvány alatti lezárások idején Michael McCoy atya szexpartira invitálta a híveket. Az ügyben a Vatikán vizsgálatot indított.

Az atya 2021 áprilisában önkezével vetett véget az életének, négy nappal azután, hogy a northumbriai rendőrség vizsgálatot indított ellene gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélés miatt.

Szexparti miatt indít vizsgálatot a Vatikán Forrás: Thinkstock

McCoy atyát 2019-ben nevezte ki a St. Mary's katedrális élére Robert Byrne, Hexham és Newcastle püspöke. Byrne az ügy következtében decemberben lemondott, habár nincsenek arra utaló jelek, hogy a püspök részt vett volna az összejövetelek megszervezésében - írja a Guardian.

"Saját belátásom késztetett a felismerésre, hogy képtelen vagyok szolgálni az egyházmegye népét úgy, ahogyan szeretném"

– írta Byrne a papoknak küldött levelében.

A Byrne helyére ideiglenesen kinevezett liverpooli érsek, Malcolm McMahon a pápa tanácsadóinak kérésére egy mindenre kiterjedő jelentést készít az ügyről, és elődje lemondásának körülményeiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.