Fosztogatják, átverik a török-szíriai földrengés áldozatait - majdnem 100 embert tartóztattak le

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ercin Erturk -
átverés földrengés fosztogatás Török-szíriai földrengés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább 98 embert tartóztattak a török hatóságok szombaton, miután kiderült, hogy aljas módon kirabolták vagy átverték a pusztító földrengés során nincstelenné vált, vagy jelentős károkat elszenvedett áldozatokat.

A Blikk információi szerint 42 gyanúsított ellen folytattak nyomozást Törökország Hatay tartományában a megrongálódott épületek kifosztása miatt, közülük legalább 40 személyt letartóztattak. Kilenc fegyvert, ékszereket, bankkártyákat, 11 ezer dollárt és 70 ezer török lírát (mintegy 135 ezer Ft-ot) foglaltak le a bevetések során.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ercin Erturk

Két másik elkövetőt is letartóztattak, mivel segélynyújtó önkéntesnek adták ki magukat és állítólag több teherautónyi élelmiszert próbáltak ellopni a földrengés károsultjaira hivatkozva.

Legalább hat embert tartóztattak le Isztambulban is, mert a földrengés áldozatait próbálták átverni. További tucatnyi gyanúsítottat tartóztattak le állítólagos fosztogatás és rablás miatt a földrengés sújtotta területeken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.