Josh Brolin majdnem otthagyta Hollywoodot a tőzsde miatt – 10 érdekesség az 55 éves sztárról

Bosszúállók Josh Brolin Hollywood Dűne
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édesapja is hollywoodi sztár, a neve Svájcból származik, sokáig nem akart színész lenni, és szereti Budapestet. 55. születésnapját ünnepli a Bosszúállók és a Dűne sztárja, az alábbi érdekességeket pedig talán te sem tudtad róla.

Az édesapja is hollywoodi sztár.

1968. február 12-én a kaliforniai Santa Monicában látta meg a napvilágot egy környezetvédő anya és egy színész apa gyermekeként. Az édesapja, James Brolin is híres hollywoodi színész, olyan sikerprodukciókkal, mint a Feltámad a Vadnyugat, a Traffic, vagy a Marcus Welby MD sorozat.

Svájcból származik a neve.


Apai oldalon a családja egyik ága Svájcból származik, és oda vezethető vissza a vezetéknevük is, ami 'Bruderlin'-ből rövidült Brolinra. A keresztnevét pedig egy westernsorozat nyomán kapta: Steve McQueen karakterét hívták Joshnak a Wanted: Dead or Alive szériában.

Sokáig nem akart színész lenni.


A szülei házasságának megromlása, majd válása miatt kimondottan tartózkodott a színészek világától, és sokáig eszében sem volt ilyesmivel foglalkozni. Középiskolásként próbálta ki magát először egy diákelőadásban, onnantól viszont nem volt visszaút. 17 évesen már élete első filmszerepét is megkapta a legendás Kincsvadászokban.

Barbra Streisand a mostohaanyja.


Az édesapja újraházasodott, és egy igazi szupersztárt vett el, így Josh Brolin hivatalosan Barbra Streisand mostohafia. Persze ez esetükben sok gyakorlati jelentőséggel sosem bírt, mivel Brolin már 30 éves volt, amikor a frigy megköttetett.

40-hez közel futott be.


Hosszú évekig csak kisebb szerepeket kapott mozifilmekben, vagy sikertelennek bizonyultak a produkciók, amikben játszott. Az igazi áttörés csak 2007-ben, 39 éves korában következett be, amikor egyszerre mutatták be a Grindhouse, az Amerikai gengszter, az Elah völgyében és a Nem vénnek való vidék című filmjeit. Utóbbi az Oscar-díjig is eljutott, és a főszerepében Brolin egy csapásra keresett hollywoodi sztárrá vált.

A színésznőkkel nem volt szerencséje.


Sokáig csupa szakmabelivel randizott, akik közül Alice Adair és Diane Lane a felesége is volt, Minnie Driverrel pedig jegyben jártak. Azonban egyik kapcsolat sem tartott túl sokáig. 2016 óta a korábbi modell és személyi asszisztense, Kathryn Boyd a felesége, és immár két gyermekének édesanyja is.

Az autóversenyzés a hobbija.


Ha épp nem filmeken dolgozik, akkor szörfözéssel és gyors autók vezetésével szereti leginkább elütni az idejét. Az autóversenyzés ráadásul jól is megy neki, több, hírességeknek rendezett viadalon is ő lett a leggyorsabb, az egyiken ráadásul 22 évvel az édesapja győzelme után.

Majdnem otthagyta a színészetet a tőzsde miatt.


A húszas évei közepén napi szinten kereskedett a tőzsdén, és olyan sok pénzt keresett vele, hogy komolyan fontolóra vette az akkoriban még nem túl sikeres hollywoodi karrierje felhagyását a brókerkedés kedvéért. Később saját részvénykereskedő weboldalt is indított, és nagy örömmel vállalt szerepet a Tőzsdecápák második részében.

Szereti Budapestet.


Több alkalommal is járt a magyar fővárosban, itt forgatta például a Dűnét is. Sőt, az Instagram oldalán is többször tudósított a budapesti élményeiről, és hogy mennyire lenyűgözte őt a város.

Hamarosan visszatér az Arrakis bolygóra.


Legutóbb az Odakinn című misztikus westersorozat főszerepében láthatták őt a nézők, legközelebb pedig az idei év végén találkozhatunk vele újra a moziban: a Dűne második részét ekkor mutatják majd be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.