Konténerházra gyűjtenek Terikének, akinek a kemoterápia alatt vált hamuvá az otthona

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Alaattin Dogru -
támogatás konténerház összefogás lakástűz segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szalkszentmártoni özvegyasszonynak az otthona az idő alatt égett porrá, míg ő kemoterápiás kezelésen volt.

Sümegi Gyuláné Terike 10 évvel ezelőtt rákbetegség miatt veszítette el a férjét, decemberben azonban nála is daganatos megbetegedést diagnosztizáltak, azóta kemoterápiás kezelésekre jár. Az egyik ilyen kezelés alkalmával, február 13-án szalkszentmártoni otthona kigyulladt és teljesen leégett. Az egész ország megmozdult, hogy segítsen az asszonynak és a fiának, rengetegen adakoztak a családnak.

Szalkszentmárton polgármestere, Gulyásné Horváth Tünde a Borsnak idézte fel, milyen volt szembesülnie először a történtekkel.

illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Alaattin Dogru

"Az öcsémtől, aki tűzoltó, tudtam meg, hogy mi is történt a falunkban, én akkor éppen egy másik településen tárgyaltam. Másnap együtt mentem a helyszínre a családdal. Ledöbbentett a látvány, főleg ismerve Terike állapotát, akit sokan szeretnek, tisztelnek nálunk, hiszen egy ízig-végig becsületes ember, aki mindig tisztességesen élt és dolgozott" – mondta, majd hozzátette, természetesen az önkormányzat minden segítséget igyekszik megadni a családnak az újrakezdéshez.

"Egy konténerház az, ami most a leginkább segítené őket, ennek az ára 7-10 millió forint között van, ehhez még néhány millió forintra van szükségük" - mondta.

"Biztosítottunk egy helységet a nem pénzbeli adományoknak, ahol a leendő otthonuk bútorait, berendezési tárgyait össze tudjuk gyűjteni. A különféle felajánlások azt is lehetővé teszik, hogy a leégett házat elbontsuk, illetve az újba a vizet, a villanyt bevezessük. Rengetegen jelentkeztek, volt, aki eszközöket, volt, aki munkaerőt kínált fel, hihetetlen ez az összefogás, jó tudni, hogy ennyi jó ember él itthon" – Gulyásné Horváth Tündét a Bors.

Aki szeretne segíteni, ide kattintva teheti meg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.