Nicole Kidman és Jamie Lee Curtis egy sztárpatológusról szóló sorozatban szerepel

Forrás: AFP//Alberto Pizzoli -
patológus Nicole Kidman Kay Scarpetta Patricia Cornwell Jamie Lee Curtis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nicole Kidman és Jamie Lee Curtis is főszerepet vállalt az Amazon stúdió új krimisorozatában, amelynek főhőse egy sztárpatológus - írta meg a Deadline.com hollywoodi hírportál.

A széria Patricia Cornwell regényei nyomán készül, amelyekben a törvényszéki orvosszakértő Kay Scarpetta oldja meg a bűnügyeket. A patológust Kidman játssza, Curtis pedig a nővérét fogja alakítani. Mindkét színésznő producerként is közreműködik a sorozat elkészítésében. Cornwell az Instagramon osztotta meg a tévésorozatról szóló hírt. Mint írta: harminchárom éve várnak erre.


A bestsellerszerző 26 Scarpetta-regénye közül az első, a Postmortem még a kilencvenes években jelent meg, az utolsó pedig Livid címmel tavaly.

A sztárpatológus eseteinek megfilmesítése már korábban is felkeltette Hollywood figyelmét, többek között Demi Moore-ral és Angelina Jolie-val is forgattak volna, de ezek a filmtervek nem valósultak meg.

Jamie Lee Curtis legutóbb a Minden, mindenhol, mindenkor című sci-fiben szerepelt, amiért idén Oscar-jelölést is kapott a legjobb női mellékszereplő kategóriában. Az Oscar-díjas Kidman számos televíziós sorozatban is sikert aratott, egyebek mellett a Hatalmas kis hazugságok vagy a Kilenc idegen című szériákban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.