Több mint 160 órával a földrengés után kimentettek egy férfit a törmelékek alól Törökországban

mentőcsapat csoda Török-szíriai földrengés Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint 160 órával a földrengés után kimentett egy férfit a törmelékek alól Törökországban egy orosz, fehérorosz és kirgizisztáni mentőcsapat - számolt be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata hétfőn.

A tájékoztatás szerint a férfi kiemelése a romok alól több mint 4 órán át tartott.
"A munkálatokat sötétben végezték, miközben attól tartottak, hogy az épületszerkezet összeomlik" - tette hozzá a minisztérium.

A sérültet, mielőtt kihúzták volna a romok alól, elsősegélyben részesítették. A kiemelési műveletet követően átadták a helyi mentőknek.

Drónnal készült kép összeomlott házakról a földrengés sújtotta délkelet-törökországi Adiyaman város Besni kerületében 2023. február 8-án. Forrás: MTI/EPA/Necati Savas


Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma korábban arról számolt be, hogy a kutatási és mentési munkálatok megkezdése óta Törökországban öt embert, köztük egy gyermeket mentettek ki a romok alól, míg Szíriában három embert, köztük egy gyermeket.

A földrengés halálos áldozatainak száma Törökországban elérte a 29 695-öt. Szíriában 3775 halottról tudni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.