Megszakad a szív: kiskutyát is mentettek ki a romok alól Törökországban - Videó

Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan -
földrengés kutya mentés Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtök estére meghaladta a húszezret a hétfő hajnali törökországi és szíriai földrengés halálos áldozatainak száma a helyi hatóságok összesítése szerint. Kutyát is mentettek ki a romok alól.

Az Anadolu török hírügynökség a helyi katasztrófavédelemre (AFAD) hivatkozva 17 674 halottról jelentett Törökországból. A sérültek száma 72 879, az utóbbi 24 órában 121 embert sikerült élve kihozni a romok alól. Szíriában eddig 3377 halottról tudni. Összességében 75 ezernél is több a sérült, a romok alatt pedig áldozatok további ezreit sejtik. A mentésben részt vevő több mint százezer ember versenyt fut az idővel. Több mint három nappal a történtek után ugyanis egyre fogyatkoznak az esélyek arra, hogy további túlélőket találnak. A munkálatokat a hideg is hátráltatja a térségben.

Folyamatosan tesznek közzé videókat a mentésről, nemrég arról számoltak be, hogy egy kutyát is kimentettek a romok alól.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a Twitteren bejelentette, hogy Szíriába indult, ahol "a WHO alapvető orvosi ellátást nyújt a nemrég földrengés sújtotta térségekben, az országban végzett munkánk többéves tapasztalatai támaszkodva".

A SANA szíriai hírügynökség a közel-keleti ország szállítmányozási minisztériumára hivatkozva közölte, hogy eddig 40 repülőgép érkezett humanitárius szállítmányokkal a polgári repülőterekre. A helyi sajtó szerint a nap folyamán örmény, tunéziai, egyesült arab emírségekbeli, kínai, jordániai, ománi és iráni szállítmányok érkeztek. Ezenfelül mentőcsapatok érkeztek a palesztin területekről a szíriai-jordániai határon keresztül - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.