Üdvrivalgás és konfettieső: hazatérése után így fogadták osztálytársai a 19 éves kutató-mentőt, Marcellt

mentőkutya legfiatalabb földrengés gimnázium életmentés konfetti kutató-mentő kutya Jászberény kutató-mentő csapat Törökország Mező Marcell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mező Marcellt, a törökországi földrengés mentési munkáinak legfiatalabb magyar résztvevőjét, a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium végzős diákját hétfőn reggel az iskolában üdvrivalgással, konfettiesővel és „BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD, MARCI!" feliratú transzparenssel fogadták az osztálytársai. 

Marcell és 5 éves fekete labradorja, Black a Jászberényi Mentőkutyás Szolgálat tagjaként, a Baptista Szeretetszolgálat csapatával vett részt a törökországi mentési munkálatokban. A 19 éves srác volt a 167 fős magyar mentőalakulat legfiatalabb tagja.

A hazai csapat a keresőkutyák segítségével összesen 35 embert mentett ki a romok alól a földrengés sújtotta térségben - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.