65 éves lett Sharon Stone, akit kitiltottak egy netes társkeresőről

Forrás: AFP/Patrick Baz -
színésznő Sharon Stone
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
15 évesen felvették az egyetemre, máig őrzi egy lovasbaleset nyomát, nem akart villantani a leghíresebb jelenetében, és háromgyerekes anyukaként próbál meg a neten pasizni. Ezekről, és sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 65. születésnapját ünneplő Sharon Stone kapcsán.

Közeli rokona molesztálta
A New York Times-nak adott 2021-es interjújában árulta el élete egyik legnagyobb titkát. Kisgyerek korában Kelly húgát és őt is zaklatta szexuálisan az egyik legközelebbi rokona, az anyai nagyapja, ez pedig életre szóló traumát okozott számára.

15 évesen felvették az egyetemre
Igazi csodagyereknek számított az eszével és tanulási képességeivel, az IQ-ját például 154-nek mérték. Már 15 évesen felvették a pennsylvaniai Edinboro egyetemre, de végül a szórakoztatóipari karrier kedvéért otthagyta az egyetemi tanulmányokat.

Máig őrzi egy lovasbaleset nyomát
A nyakán látható egy sebhely, amit 14 évesen szerzett lovaglás közben. A lóval vágtatva ugyanis nekiszaladt egy kifeszített szárítókötélnek, ami nemcsak ledöntötte a földre, de csúnyán el is vágta a nyakát.

McDonald's-ban dolgozott
17 évesen nyerte meg élete első szépségversenyét, ezután modellkarrierbe fogott, és kisebb munkákat kapott fotózásokon, tévéreklámokban. Ebből viszont nagyon sokáig nem tudott megélni, így mellette olyan helyeken dolgozott, mint például egy McDonald's étterem pénztárosi pozíciója.

17 évesen nyerte meg élete első szépségversenyét, ezután modellkarrierbe fogott Forrás: Photo12 via AFP/Jacques Loew/Photo12/Jacques Loew

A mentora halála miatt küzd ennyire az AIDS ellen
A Két legyet egy csapásra című tévéfilmben szerepelt együtt a színész és énekeslegenda Rock Hudsonnal, aki pártfogásába vette az akkoriban még nagyon tapasztalatlan és önbizalomhiányos színésznőt. Hudson nem sokkal később AIDS-ben elhunyt, ez pedig annyira megrázta Stone-t, hogy azóta is elkötelezett támogatója a betegség elleni küzdelemnek adományokkal és alapítványok létrehozásával.

Jóval 30 felett futott be
Az első filmszerepei után majdnem egy évtizeden át nem sikerült neki az igazi áttörés, ami csak 32 éves korában, a Total Recall – Az emlékmás révén érkezett meg. De még azután két évvel is csak azért kaphatta meg az őt világsztárrá tevő Elemi ösztön főszerepét, mert nála ismertebb színésznők sora dobta vissza azt a túl merész erotika miatt.

Jóval 30 felett futott be az Elemi ösztön főszerepével Forrás: TriStar Pictures

Mindenki másképp emlékszik a leghíresebb jelenetére
Az Elemi ösztön nevezetes, lábat keresztezős villantása a felmérések szerint minden idők legtöbbször megállított filmes pillanata. Sharon Stone szerint a rendező Paul Verhoeven nem avatta be őt a forgatáson, és azzal a szöveggel vettette le vele a bugyiját, hogy a fehér alsónemű túlságosan világít a képen, és a cél épp az, hogy NE lássa a néző, mi van a combjai között. Ehhez képest az első stábvetítésen szembesült vele, hogy mozivászonra került a nemi szerve, ha csak egy szemvillanásnyira is. Ezzel szemben a rendező azt állítja, hogy Stone mindenről tudott, és csak utólag szerette volna az ügynöke kivágatni a filmből azt a bizonyos pillanatot, mert félt tőle, hogy tönkreteszi az ügyfele karrierjét.

Fájdalomtól szenvedve hozta le élete legnagyobb alakítását
A Casino forgatása idején hátfájdalmakkal küzdött egy régi sérülése miatt, ráadásul az a fehér és arany gyöngyös ruha, amit a legfontosabb jelenetekben hordania kellett, mintegy 20 kilót nyomott. De megérte a szenvedés, mert Stone alakítása általános elismerést aratott, sőt a karrierje legkomolyabb szakmai elismerését is hozta meg számára egy Oscar-jelöléssel.

Három gyereket fogadott örökbe
Kétszer házasodott: Michael Greenburg producer 1984 és 1986, Phil Bronstein újságíró 1998 és 2004 között volt a férje. Miután többször hiába próbálkozott egy egészséges magzat kihordásával, második férjével az örökbefogadás mellett döntöttek, azóta pedig Stone még két tovább gyereket adoptált és nevelt fel.

Nehezen megy neki a netes társkeresés
Nem gondolnánk ezt a világsztárokról, de ők is megpróbálkoznak a népszerű netes partnerkereső alkalmazásokkal. Sharon Stone-nak mondjuk meg is gyűlt a baja a Bumble nevű app használatával, mert túl sokan jelentették a profilját, azt gondolva, hogy biztos nem igazi. Végül személyesen kellett tisztáznia a helyzetet, hogy tovább tudja használni a szolgáltatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.