Március 15.: fehérbe öltözött a Kékestető, a magasabb hegycsúcsainkon tíz centi hó esett

március időjárás Kékes Kékestető március 15. tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon úgy fest, hogy az időjárás is figyelemmel követi a napokat, ugyanis tavasz ide, vagy oda, idén március 15-én is hó esett a Kékesen.

Ki ne emlékezne arra a bizonyos március 15-ére, amikor tíz évvel ezelőtt vastag hótakaró borította az ország nagy részét? Az ítéletidő miatt az ország északkeleti részén járhatatlanná váltak az utak, több települést nem lehetett megközelíteni, akadozott a vasúti közlekedés, az áramszolgáltatás, és több ezren rekedtek az utakon.

Nos, a tíz évvel ezelőtti ítéletidő miatt mindenki kíváncsian tekint március 15-re, vajon az adott évben milyen időjárás várható.

Az idei nemzeti ünnepen egy óra leforgása alatt fehérbe öltözött a Kékes, az ország legmagasabb csúcsán fél fokot mutatnak a hőmérők.

A magasabb területeken, elsősorban hegycsúcsainkon 5-10 centis, néhol akár ennél vastagabb hótakaró is kialakulhat, de a keleti részeken később a síkvidéken is átválthat az eső havas esőbe, hóba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.