"Tíz perccel azelőtt beszéltem vele, hogy összeesett" - Kaszás Attila haláláról nyilatkozott kollégája

Forrás: MTI/Ilovszky Béla -
halál agyvérzés Szarvas József Kaszás Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kaszás Attila tragikusan fiatalon, mindössze 47 évesen távozott az élők sorából. Kollégája, Szarvas József felidézte azt a megrázó pillanatot, amikor egy előadás előtt a színész összeesett a színpadon.

Kaszás Attila március 16-án töltötte volna be a 63. életévét, de neki nem adatott ilyen hosszú élet. Mindössze 47 évesen távozott az élők sorából 2007. március 23-án. A színész a Tizenkét dühös ember előadása előtt esett össze a színpadon, Stohl András kezdte meg az újraélesztését. Másik kollégája, Szarvas József is emlékszik arra a tragikus napra.

"Sosem felejtem el azt a napot. Az öltözőben vártam, hogy színpadra szólítsanak, de ez nem történt meg, ami egyre gyanúsabb lett. Ezért előrementem a színpadhoz, hogy megtudjam, mi a fennakadás oka. Ott óriási volt a felfordulás, Attila pedig a földön feküdt, akkor már eszméletlen állapotban. Ezután érkeztek a mentők" - mondta a Blikknek a színész, aki egy eddig soha nem hallott részletet is elárult.

Kaszás Attila a 63. életévét ünnepelné Forrás: MTI/Ilovszky Béla

"Semmilyen konkrét előjele nem volt a tragédiának, ezt tanúsíthatom. Még sosem mondtam ezt el, de tíz perccel azelőtt beszéltem vele, hogy összeesett. Általános beszélgetés volt, gondtalanul társalogtunk, készültünk a darabra. Örökké emlékezni fogok rá..." - mondta Szarvas József, aki a mai napig tartja Kaszás Attila családjával a kapcsolatot.

"A mai napig tartom a családdal a kapcsolatot. Attila özvegye, Ildikó nagyon jó barátom, akivel szakmailag is jól tudunk együttműködni. Március 26-án például a Nemzeti Színházban tartandó, általam életre hívott Tündérkerti gálaesten Ildikó a Duna Művészegyüttes tagjaként lép majd fel. A gyerekek rendkívül kedvesek és tisztelettudók, Jancsi pedig hihetetlenül hasonlít az édesapjára, ráadásul tehetségéből is bőven jutott neki. Úgy tudom, még nem határozta el magát, milyen hivatást választ, de egyáltalán nem lepne meg, ha Attila nyomdokaiba lépne" - árulta el Szarvas József.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.