"Nem esett eső tíz napja, porzott a szántóföld mindkét oldalon" - rutinos kamionos is látta a porfelhőt

Fotó: Major Kata - Origo -
tömegszerencsétlenség szemtanú Herceghalom tömegkarambol M1 tömegbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész országot sokkolta a szombaton történt tömegbaleset. Az M1-es autópályán több mint negyven gépjármű ütközött össze, többen súlyosan megsérültek és egy 44 éves férfi az életét vesztette. A kiérkező autómentősök azt hitték, rengeteg lesz a halott, de valahogy szinte mindenkinek sikerült időben kimenekülnie.

Egyesek szerint sejthető volt, hogy bekövetkezik a tragédia. Az egyik környékbeli kamionos úgy véli, már reggel intézkedni kellett volna és vagy a forgalom lassítása, vagy a pálya lezárása segíthetett volna elkerülni a tömegszerencsétlenséget.

"Olaszország déli részén láttam már ilyen porvihar miatti balesetet, onnan tudom, hogy ilyenkor azonnal lassítják, vagy zárják is a pályát. A sofőrök, akik belehajtottak az átláthatatlan porfelhőbe, semmit nem láthattak, onnantól vakon voltak. Szörnyű" – mesélte a Blikknek a kamionsofőr.

Fotó: Major Kata - Origo

A lapnak nyilatkozó szemtanú megerősítette, hogy szinte semmit sem lehetett látni a porfelhőben.

"Nagy szerencse, hogy mi valamennyivel előbb haladtunk el ott, hátul ült a babánk is. Hirtelen pár méterre csökkent a látótávolság. Figyel az ember, de ha akkor valaki satufékezik előttem, valószínűleg reagálás nélkül mentem volna bele a 0 látótávolság miatt. Az a baj, hogy ha a porban hirtelen lassítanak, a mögöttük kilencvennel haladó is simán beleszalad, valószínűnek tartom, most is ez történt" – zárta szavait a Blikknek egy szerencsés sofőr.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.