Megölte barátját egy tömörkényi férfi, miután milliókat fizetett annak élettársáért

Forrás: Shutterstock/ Africa Studio -
gyilkosság emberkereskedelem Tömörkény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán elkezdődött a Szegedi Törvényszéken annak a férfinak a pere, aki a vád szerint 3,5 millió forintért megvásárolta barátja élettársát, majd, miután összevesztek, egy vascsővel agyonütötte a férfit.  A férfit emberkereskedelem és halált okozó testi sértés bűntettével vádolják.

A vádlott a sértett barátja volt, a Csongrád-Csanád vármegyei, tömörkényi tanyáján segítette is a gazdálkodásban. A sértettnek és élettársának közös gyermeke született, de kapcsolatuk megromlott. A vádlott és a sértett élettársa között 2021 elejére érzelmi viszony alakult ki. A két férfi abban állapodott meg, hogy a sértett 3,5 millió forint ellenében elengedi a nőt a vádlottal. A vádlott április 24. előtt néhány nappal át is adta a pénzt, és megállapodtak, hogy a részleteket később beszélik meg. A sértett és az asszony azonban április 24-én összeveszett, a nő a közös gyermekükkel elment a tanyáról, majd felhívta a vádlottat, aki ezután autóval odament. A tanya udvarán a két férfi vitatkozni kezdett, a sértett pedig további egymillió forintot követelt a gyermek elengedéséért. A szóváltás verekedéssé fajult, a vádlott pedig felkapott egy vascsövet, és azzal kétszer fejbe ütötte a sértettet, aki a helyszínen meghalt.
A vádlott ezt követően üzenetet küldött a nőnek, hogy még ne menjen haza, majd a holttestet és a vascsövet elcsomagolta, autójával ismeretlen helyre szállította, és elrejtette. A holttest azóta sem került elő. A vádlott a vérnyomokat is megpróbálta eltüntetni, ruháit pedig elégette.

A vádlott és a nő a hatóságokat félrevezetve megpróbálták elhitetni, hogy az áldozat önszántából távozott otthonából, majd haragosaival került összetűzésbe. Ennek érdekében a vádlott a sértett telefonjáról hamis üzeneteket küldött a nőnek azzal, hogy elkapták, ne szóljon a rendőröknek. Mintegy két hét elteltével - a vádlottal egyeztetve - a nő bement a rendőrségre, és bejelentette, hogy élettársa horgászni ment, majd ismeretlen helyre távozott. Az elmondottakat a hatóságok előtt a nő tanúként többször is megismételte. A férfival szemben az ügyészség beismerése esetére, amennyiben lemond a tárgyalás jogáról, négy és fél év börtönbüntetés kiszabását kérte.

A férfi tagadta bűnösségét, úgy fogalmazott: kihasználták. A bíróság előtt elismerte, hogy fizetett a sértettnek, de tagadta, hogy a történteket emberkereskedelemnek lehetne minősíteni. Azt állította, április 24-én a sértett támadt rá, ő csupán védekezett, amikor megütötte a vascsővel. Bűnösségéről tárgyaláson dönt a törvényszék.

A történtek miatt a nővel szemben bűnpártolás vétsége miatt emeltek vádat. A bíróság előtt elismerte a bűnösségét, vele szemben két év próbára bocsátást indítványozott az ügyészség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.