Egy életre megnyomorította a drog a 13 éves bántalmazott fiút

Forrás: Thinkstock -
sztrók fentanil gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 13 éves amerikai kamaszfiú, Zachary Corona életre szóló sérüléseket szenvedett, miután társai zaklatásukkal elérték, hogy kipróbálja a heroinnál ötvenszer erősebb fentanilt.

Az incidens január első napján történt Georgia államban, Dalton városában. Zachary édesanyja, Lynda Amos eleinte azt hitte, hogy fia csak tréfál, mikor a sztrók első jelei kezdtek mutatkozni rajta, de hamar rájött, hogy komoly a baj.

Forrás: Thinkstock

A gyereket sürgősen kórházba szállították, ahol sokáig kérdéses volt, hogy felébred-e a kómából. Bár végül életben maradt, Zachary soha többé nem lesz képes felépülni. A sztrók következtében súlyos agysérülést szenvedett, amely miatt bal karját nem tudja használni, jobb szemére nem lát, egyensúlyzavara miatt tolószékbe kényszerült, és újra kell tanulnia beszélni és számolni – írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.