Ferenc pápa budapesti látogatása: ezeken az útvonalakon számíthatsz forgalomkorlátozásra szombaton és vasárnap

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo -
Ferenc pápa Budapest Bazilika
Ahogy megírtuk, pénteken délelőtt megérkezett Ferenc pápa Magyarországra. Az ünnepélyes fogadtatás után a Szentatya első útja a Sándor-palotába és a Karmelita kolostorba vezetett, ma délután 17 órakor a Szent István Bazilikában találkozik az egyházi vezetőkkel, beszédet mond, melyet a Bazilika előtti téren kivetítőkön is követhetnek.

A Bazilika környékén egész hétvégén tilos lesz a parkolás. Pénteken fél 5-től fél 7-ig a Bazilikához vezető útvonal szintén le lesz zárva.

A Szentatya a Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet templomba látogat szombat délelőtt, ahol szegényekkel, hajléktalanokkal és menekültekkel találkozik. Ezért a 7. kerületben a Rózsák tere környéke lesz hosszabb időre lezárva, szombaton hajnali 4 órától fél 12-ig.

Ferenc pápa következő állomása szombat délután 5-kor a Papp László Sportaréna. Fiatalokkal, főként katolikus középiskolásokkal és egyetemistákkal találkozik. Ezért az Ifjúság útja 12 órától este fél 6-ig lesz lezárva.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A Szentatya látogatásának legfőbb eseménye a vasárnap délelőtt fél 10-kor kezdődő Kossuth-téri szentmise lesz, amire több tízezer embert várnak. A szervezők azt mondják, érdemes minél hamarabb elindulni otthonról, hiszen nem lesz egyszerű odajutni, mert a környékbeli utcák mind le lesznek zárva.

A Kossuth-térre a beléptetőhelyek már reggel 6 órától nyitva lesznek.

Ferenc pápa magyarországi látogatása vasárnap délután ér véget, ezért a repülőtérre vezető utak szintén le lesznek zárva.

Ezekben a napokban érdemes inkább a tömegközlekedést használni, elsősorban a föld alatti járműveket.

A lezárásokról és forgalomkorkátozásokról részletesen itt írtunk.

Ferenc pápa magyarországi tartózkodását péntekről vasárnapig folyamatosan követhetitek a HírTV-n. Az előkészületekről és a Szentatya programjáról minden részlet megtalálható a HírTV oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.