Házi őrizetbe kerülnek Romániában a három hónapja vizsgálati fogságban lévő Tate fivérek

Forrás: Shutterstock -
Andrew Tate házi őrizet Románia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
30 napra házi őrizetbe kerül Romániában a három hónapja előzetes letartóztatásban lévő Andrew Tate brit-amerikai állampolgárságú influenszer és testvére, Tristan, miután pénteken a bukaresti táblabíróság helyt adott a vizsgálati fogság újabb meghosszabbítása ellen emelt óvásuknak - tudatta az Agerpres hírügynökség.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni román ügyészség (DIICOT) emberkereskedelemmel, nemi erőszakkal és bűnszövetkezet működtetésével gyanúsítja őket, azt állítva, hogy fiatal lányokat szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek. A videókat feltöltötték az internetre, amiből a testvérpárnak jelentős bevétele származott.

A hatóságok eddig hat áldozatot azonosítottak, akiket állításuk szerint egy Bukaresthez közeli, Ilfov megyei villában tartottak fogva. Az áldozatok a nyomozóknak elmondták, hogy a villát, amelyben egy videochat-stúdió volt berendezve, fegyveresek őrizték, őket pedig arra kényszerítették, hogy az "Owned by Tate" (Tate tulajdona) feliratot tetoválják magukra.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A táblabíróság pénteki jogerős döntése szerint a Tate fivérek és két feltételezett bűntársuk - két román nő -, akiket szintén kiengedtek a fogdából, április 29-ig nem hagyhatják el a lakhelyüket. Bár a román hatóságok szerint a rendőrségi fogdában a fogvatartottaknak nem biztosítanak telefonhasználatot vagy más internet-hozzáférést, a több mint ötmillió Twitter-követővel rendelkező Tate három hónapos vizsgálati fogsága idején is rendszeresen tett közzé bejegyzéseket, amelyekben ártatlanságát hangoztatta, fogva tartása körülményeire panaszkodott, az ellene indult büntetőeljárást pedig a vagyonára és befolyására irigykedők bosszújának tulajdonította.

Őrizetbe vételük óta a Tate fivérek rendszeresen megjelentek a román médiában is, mivel számos alkalommal átvitték őket a DIICOT épületébe kihallgatásra, és érkezésüket, távozásukat mindig nagy médiaérdeklődés kísérte. Vádemelés még nem történt az ügyben.

A Tate fivérek küzdősportot űztek, kickboxversenyeken vettek részt, de főleg a közösségi médiában hívták fel magukra a figyelmet videóikkal, amelyekben rendszerint luxuskörnyezetben jelentek meg, drága autókat vezettek, és a nőkön gúnyolódó tartalmakat osztottak meg, amiért ideiglenesen le is tiltották őket a platformokról - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.