Legkevesebb négy embert lőtt agyon egy fegyveres támadó az Egyesült Államokban

Forrás: MTI/AP/Timothy D. Easley -
fegyver Egyesült Államok támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legkevesebb négy embert lőtt agyon és nyolcat megsebesített hétfőn egy fegyveres támadó az Egyesült Államokban, a Kentucky állambeli Louisville központjában egy banknál.

A rendőrség első sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a sebesültek közül kettő rendőr, egyikük állapota válságos. A további hat sebesült közül egy embert szállítottak kórházba szintén válságos állapotban. A lövöldöző életét vesztette.

A reggeli órákban kezdődött lövöldözésről szóló bejelentésre néhány percen belül kiérkeztek a rendőrök, akik tűzpárbajba keveredtek a fegyveressel. A támadót a közlés szerint rövid idő alatt "ártalmatlanították". Azt egyelőre nem közölték, hogy a tettest a rendőrök lőtték-e le, vagy magával végzett.

Louisville, 2023. április 10. Rendőrök őrt állnak egy lövöldözés helyszínén a Kentucky állambeli Louisville központjában lévő Old National Bank közelében 2023. április 10-én. A támadó legkevesebb négy embert agyonlőtt és nyolcat megsebesített. MTI/AP/Timothy D. Easley Forrás: MTI/AP/Timothy D. Easley

A tájékoztatón a város rendőrfőnök-helyettese azt is elmondta, hogy a rendőrök beavatkozása nagy valószínűséggel emberéleteket mentett meg. A fegyveres incidens részleteit vizsgálják, a hatóságok hosszú ideig tartó helyszíneléssel számolnak.

Elhangzott, hogy a fegyveresnek kapcsolata volt a bankkal, de egyelőre nem világos, hogy a pénzintézet, az Old National Bank jelenlegi vagy korábbi alkalmazottjáról van-e szó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.