Öngyilkosságra készült: búcsúlevelet hagyott a csomagtartóban holtan talált kétéves gyerek nevelőanyja

dreamstime -
gyermekhalál Nyíregyháza nevelőanya baleset csomagtartó fulladás öngyilkossági szándék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy azt a Life is megírta, egy csomagtartóban találták meg egy kétéves gyerek holttestét Nyíregyházán. Azóta az esetről újabb részletek derültek ki. 

Alultápláltság és rossz lakhatási körülmények miatt emelte ki a két kisgyermeket családjából a gyámügy egy szabolcsi faluból, Ilkről. Az egyéves kislány és kétéves bátyja nevelőotthonba, majd nevelőszülőkhöz, 17 éves édesanyjuk és a harmadik testvérük pedig anyaotthonba került.

A nevelőanya, akihez Sanyika és kistestvére került, szombat éjjel, miután észlelte, hogy a gyermek megfulladt, a csomagtartóba tette a kisfiút, egyéves kishúgát a kocsija gyerekülésébe ültette és elindult velük. Két napig járta a várost, családja hiába hívta, nem vette fel a telefont, így sem férje, sem vérszerinti gyermekei nem tudták, merre jár. A várandós nő búcsúlevelet hagyott maga után, melyből kiderült, hogy öngyilkosságot akar elkövetni.

dreamstime

A nevelőanyát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják, őrizetbevételére nem volt szükség, egyrészt, mert a maximálisan adható büntetés ebben az esetben legfeljebb 5 év, másrészt figyelembe vették, hogy várandós - derül ki az RTL Híradó riportjából.

A család egyik ismerőse elmondta, hogy a két nevelt gyermek január óta volt a családnál és nagyon ragaszkodtak nevelőanyjukhoz, aki egy szobában aludt velük. A nő viselkedésének oka szerinte az lehetett, hogy a kisfiú halála miatt sokkot kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.