Földrengés volt Romániában, Békéscsabán is érezték

Forrás: Shutterstock -
földrengés Románia Arad Békéscsaba
Földrengés volt Romániában hétfőn este, a jelenséget Magyarországon, Békéscsabán is érzékelték - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

Azt írták, hogy a 4,6-os magnitúdójú földrengés Arad közelében keletkezett. A földmozgás helyi idő szerint 20 óra 46 perckor következett be 15 kilométeres mélységben, Aradtól 24, Temesvártól 45, Békéscsabától 77 és Resicabányától 89 kilométeres távolságra.

Az Arad megyei Aradon hírportál szerint a földmozgás fészke Lippa körzetében, Ópálos (Paulis) település közelében volt. A földmozgást Kolozsvár térségében is érezni lehetett.

Elképzelhető, hogy több, határ menti magyarországi településen is érezték a földrengést. Károkról nem érkezett bejelentés - közölte az obszervatórium.

Az esti földrengést pár órával később újabb földmozgás követte 21:55 perckor, 4,2-es magnitúdóval az előző rengés közelében, Aradtól mintegy 14 kilométerre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.