Damien Chazelle Oscar-díjas rendező lesz a velencei filmfesztivál zsűrijének elnöke

Forrás: AFP/Frederic J. Brown -
velencei filmfesztivál Damien Chazelle
Damien Chazelle, a Kalifornia álom és a Whiplash című Oscar-díjas filmek rendezője lesz az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elnöke - közölték pénteken a szervezők.

A francia-amerikai rendező, forgatókönyvíró és producer többször szerepelt már filmjeivel a nagy múltú filmmustrán: 2016-ban a Kaliforniai álom, 2018-ban Az első ember című filmje nyitotta meg a fesztivált.
Chazelle közleményében megtiszteltetésnek nevezte, hogy felkérték a nemzetközi zsűri elnökének.
A tavalyi fesztiválon Saint Omer című alkotásával a legjobb elsőfilmes rendező Luigi de Laurentiis-díját és a zsűri nagydíját elnyerő Alice Diop idén azt a zsűrit vezeti majd, amely a legjobb debütáló rendezés díjáról dönt.

Forrás: AFP/Frederic J. Brown


A 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált augusztus 30. és szeptember 9. között rendezik meg. A versenyfilmes programban szereplő alkotások címét júliusban hozzák nyilvánosságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.