Meghalt a Beatles egykori basszusgitárosa

Forrás: Shutterstock -
Chas Newby John Lennon The Beatles meghalt basszusgitáros
81 éves korában elhunyt a Beatles egykori basszusgitárosa, Chas Newby, aki a zenekar pályafutásának korai szakaszában játszott a bandával. Chas Newby tagja volt John Lennon első zenekarának, a  Quarrymennek is.

Kedden kora reggel érkezett a Newby halálhíre - a közösségi oldalakat azonnal ellepték a zenész előtti tisztelgések.

"Nagyon szomorúan hallom, hogy Chas Newby elhunyt. Érdekesség, hogy ő volt az első balkezes basszusgitáros a Beatlesben. RIP Chas Newby, mindannyian gondolunk rád a The Cavern Clubban" - írta a Facebookon a Cavern Club Liverpool, ahol a Beatles kezdte pályafutását.

A Beatles egykori dobosának testvére, Pete Best a Facebookon erősítette meg a hírt.

Roag Best ezt írta: "Mind Pete, mind én, mind az egész Best család teljesen letört a szomorú hír hallatán, amely a család egyik legközelebbi barátjának, Chas Newbynak a halálát hozta. Sokan arról ismeritek őt, hogy basszusgitáron játszott a Beatlesben és a Quarrymenben is, de számunkra ő volt a visszafogott, széles mosolyú Chas. Nagyon fogsz hiányozni. Örökké megőrizzük az emlékedet. Isten veled, Chas."

A zenész 1960-ban Paul McCartney-vel, George Harrisonnal, Ringo Starr-ral és Johnnal játszott néhány koncerten. Chas a liverpooli Casbah Clubban csatlakozott hozzájuk, majd több koncertjükön szerepelt. John Lennon azt akarta, hogy csatlakozzon hozzájuk egy Nyugat-Németországi körútra is, de Newby úgy döntött, hogy visszatér az egyetemre.

A híres basszusgitáros, miközben arról lett híres, hogy balkezesként fejjel lefelé játszott a basszusgitáron - állítása szerint ez nem olyan nagy dolog - középiskolai matematika tanárként dolgozott.

A halála okát eddig nem tették közzé - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.