Megnyílt Pierce Brosnan festményeinek első önálló kiállítása

Forrás: -- -
Pierce Brosnan festmény kiállítás
Megnyílt Pierce Brosnan festményeinek első önálló kiállítása Los Angelesben.

A 70 éves ír-amerikai Bond-sztár elmondta, hogy korábban memoárjai megírásával is próbálkozott, de azt unalmasnak találta, a festészettel azonban rátalált arra a művészetre, amellyel önmagáról vallhat.
A So Many Dreams (Oly sok álom) című kiállítás, amely a művész 1980-tól napjainkig készült rajzait és festményeit mutatja be, május 21-ig tekinthető meg.

Brosnan még írországi gyermekkorában kezdett érdeklődni a vizuális művészetek iránt. A nyolcvanas évektől, amikor már Los Angelesben élt és dolgozott, nagy hatással voltak rá a város művészei. Be is szerzett minden felszerelést, hogy maga is festeni kezdjen, de a vásznak a szekrényben végezték. Csak akkor fordult igazán a festészethez, amikor 1987-ben kiderült, hogy felesége, Cassandra Harris ausztrál színésznő daganatos betegségben szenved. A képek mindkettejük számára felszabadító hatással voltak - mesélte.

Megnyílt a kiállítása Forrás: --

Harris 1991-ben elhunyt, de Brosnan nem hagyta abba a festést. A kiállítás megrendezésére második felesége, Keely Shaye Brosnan újságíró biztatta. Számos képe azokból a rajzokból bontakozott ki, amelyeket telefonálás közben firkálgatott - mesélte. Ezek közül a rajzok közül is válogattak a kiállítás anyagához, egy külön falat szenteltek nekik. A kiállítás megnyitása egybeesett 70. születésnapjával. Mint mondta: ezzel ajándékozta meg önmagát. "A So Many Dreams szerelmi történet azokról a nőkről, akik hatással voltak az életemre, a gyerekeimről és színészi munkámról" - tette hozzá. A színész-festő elmondta, hogy más művészeti ágak iránt is érdeklődik, kerámiával, szobrászattal és fafaragással is meg akar próbálkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.