Megtalálták a kilőtt svájci farkas jeladóját

Forrás: https://www.bnpi.hu/hu/hir/nogradban-az-m237 -
jeladó Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat farkas megtalálták
A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat egyik búvára találta meg a kilőtt svájci farkas jeladóját a Hernád folyóban. 

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, nagy felháborodást keltett a hír, amikor kiderült, hogy a Svájcból hazánkba kóborló, jeladóval rendelkező farkast valaki kilőtte.

Több mint egy hónappal a történtek után a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat újabb információkról számolt be a Facebook-oldalán.

"A nyomozásra való tekintettel csak ma tudunk beszámolni erről a napról, hiszen minden résztvevő azon dolgozott az elmúlt időszakban, hogy minél több részlet a helyére kerüljön, és összeálljon a kép. Szolgálatunk csak a búvártevékenységben vett részt, így a nyomozással kapcsolatban nem rendelkezünk egyéb információval, és a kommunikációnk is csak az általunk elvégzett feladatra terjed ki" – írták a bejegyzésben, majd arról is beszámolnak, hogy sikerült megtalálni a jeladót.

"Április 8-án a kora reggeli órákban az előző napon vízalatti kutatást végző hivatásos búvárszolgálat váltására érkeztünk meg Hidasnémetibe. A folyó vizsgálatát követően egy kölönleges, de a környezetre ártalmatlan szerrel megfestettük a folyamot, hogy láthassuk, merre veti ki magából a hordalékot. A festés által kirajzolódó terület egybeesett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit. Itt egy kb. 50 méter széles folyószelvényre lehetett leszűkíteni a kutatási területet a rohanó Hernád folyóban. Búváraink párhuzamosan a megfestett területeket kezdték el átvizsgálni a folyam két oldalán. A kutatás sikeresen zárult, és a jeladót átadtuk a hatóságoknak. Köszönjük a belénk vetett bizalmat, és őszintén megmondjuk, erre most szakmailag nagyon büszkék vagyunk, és örömmel tölt el minket, hogy hozzájárulhattunk a nyomozás végkimeneteléhez" – írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.