Több embert is kirabolt egy férfi Budapesten: egy angliai autómosóban sikerült elfogni

Anglia autómosó rendőrség rablás Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Európai elfogatóparancs alapján hozták haza a budapesti rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint még 2016-ban kétszer is rabolt egy nap alatt. Az egyik helyszínen társa is akadt.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. november 17-én két férfi megszólított egy szálloda előtt dohányzó férfit a VII. kerületben, majd buszjegyre pénzt kértek tőle. Amikor a férfi elővette a pénztárcáját, és átadott nekik ezer forintot, az egyik támadó hirtelen benyúlt a tárcába, amiből kikapott további 40 ezer forintot. Mivel a sértett ezt szóvá tette, tapétavágó késsel megfenyegették, sőt, többször meg is ütötték, aztán elfutottak a helyszínről.

Még ugyanezen a napon a két támadóból az egyik felszállt az 1-es villamosra, ahol késsel megfenyegetett egy férfit, akinek elvette a pénzét és a mobiltelefonját.

A VII. Kerületi Rendőrkapitányság az egyik esettel kapcsolatban indított eljárást, míg a XI. kerületi Rendőrkapitányság a másikkal, majd megállapították, hogy a két rablás elkövetője ugyanaz a 29 éves budapesti férfi, akit N. Kálmánként azonosítottak, és aki ellen kiadták az európai elfogatóparancsot, miközben az ügyeket egyesítették.

A nyomozás derítette ki, hogy N. Kálmán Angliába menekült a hatóságok elől, ahol egy autómosóban helyezkedett el, és ott is dolgozott mindaddig, amíg a brit hatóságok el nem fogták.

A férfit budapesti rendőrök 2023. május 3-án az Interpol segítségével Magyarországra hozták.

A budapesti repülőtéren a VII. kerületi rendőrök a 29 éves férfit két rendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság el is rendelt.

N. Kálmán részleges beismerő vallomást tett, ám azt nem mondta el, ki volt a társa az első rablásnál, így a rendőrök továbbra is keresik az ismeretlen férfit – írja a police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.