Fordulat Árpa Attila drogbotrányában: még mindig nincs vége az ügynek

Forrás: TV2 -
drogbotrány Árpa Attila Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetés
2019-ben robbant ki Árpa Attila drogbotránya, ám hiába hoztak ítéletet pár hónappal ezelőtt, úgy tűnik, az ügy végére mégsem kerülhet pont. 

Februárban született döntés a Fővárosi Főügyészségen a színész-rendező drogbirtoklása miatt indított eljárásban. Árpa ekkor fontosnak tartotta leszögezni, hogy nem találták bűnösnek, felmentették az eredeti vád alól. Fogyasztásért, birtoklásért ítéltek el, kábítószerkereskedelemért nem. Attila pénzbüntetést kapott.

Árpa Attila ügyében súlyosabb büntetést kért az ügyészség Forrás: TV2

A Fővárosi Ügyészség most súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta az ügyben, amiről közleményt is kiadtak. Így szól:

"A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta abban az ügyben, ahol egy színész-producer a lakásán szervezett összejöveteleken vendégeivel kokaint fogyasztott.
A Fővárosi Főügyészség 2021 nyarán emelt vádat egy német állampolgárságú, de a magyar művészérában huzamosabb ideje jelen lévő középkorú férfival és társaival szemben kábítószer-kereskedelem miatt.
A Fővárosi Törvényszék a kokainnal és extasyval üzletelő dílert jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélte és 5 évre eltiltotta közügyek gyakorlásától. A három művészeti tevékenységet végző bűntársa közül kettőt kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek és őket 1.500.000 forint, illetve 840.000 forint pénzbüntetéssel sújtotta, harmadik társukat pedig kábítószerbirtoklás vétsége miatt megrovásban részesítette.
Az ítéleti tényállás lényege szerint a színész-producer terhelt 2018 óta szervezett összejöveteleket lakásán, mely rendezvényekre vendégeivel – így bűntársaival is – kokaint szerzett be az azzal kereskedő terhelt társuktól, majd a kábítószert művészi együtt gondolkodásuk előmozdítására közösen elfogyasztották.
Hasonlóan jártak el a művésztársai 2019. március 22-én, amikor a kokainvásárlást követően a rendőrök ellenőrizték az autót, és tőlük a rendező-forgatókönyvíró társuk lakására szervezett újabb összejövetelre szánt mintegy 3 gramm kokaint lefoglalták.
Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a művészvilágba bejáratos kábítószer terjesztővel szemben súlyosabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért, míg három művész bűntársával szemben forgalomba hozatallal, társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének a megállapításáért és súlyosbításul végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásáért fellebbezett.
Az ügydöntő határozattal szemben a díler terhelt védője a büntetés enyhítése céljából, míg a médiaszemélyiség elkövető társa védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért, harmadlagosan pedig az ítélet hatályon kívül helyezése érdekében fellebbezett.
A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban továbbított másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezés fenntartása mellett a védő fellebbezések elutasítását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.