Medvét észleletek Sirok környékén - figyelmeztet a polgármester

veszély medve polgármester Sirok
Fontos felhívást tett közzé Sirok polgármestere a település közösségi oldalán.

Tuza Gábor azt írta, hogy Almalápa és Szabás környékén medvét, valamint medvenyomot észleltek. Nem akar pánikot kelteni, viszont mindenkit fokozott óvatosságra kér.

"Almalápa és Szabás környékén, a 24-es út Eger felőli bevezető részén medvét, medvenyomot észleltek. Ez egy információ, figyelemfelhívás, nem pánikkeltés! Kérek mindenkit, hogy most, a gombaszezon kezdetén és természetesen később is fokozott figyelemmel legyenek. Kora reggel, alkonyat környékén ne járjanak az erdőkben. Ha mégis találkoznak medvével, csendben, nem hátat fordítva az állatnak, minél előbb távolodjanak el tőle: az erdőből is jöjjenek ki, és kérem, értesítsenek minket is. Értesítést küldtünk a vadásztársaság, a rendőrség és a Bükki Nemzeti Park felé. Nyugalmat, megfontoltságot kérek mindenkitől. Kérem a megosztásokat is, köszönöm" - szól a bejegyzés.






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.